پرسش و پاسخ
بیش از 1000 پرسش و پاسخ ثبت : موسسه ثبت صدرا به عنوان یک مرکز تخصصی ارائه دهنده خدمات ثبتی که متشکل از کارشناسان و متخصصان امور ثبت در کشور که از سال 1395 فعالیت خودش را آغاز کرده تا بتواند کمکی باشد در مسیر فعالیت فعالان حوزه کسب و کار کشور عزیزمان ایران تا بتواند گذر از مراحل پیچیده ثبت و گرفتن مجوز های لازم از ارگان ها و ادارت مربوطه با محوریت فعالیت خود دریافت نمایند، از این رو مجموعه پرسش و پاسخ های رایج ثبتی بیش از هزار سوال و پاسخ شامل نام و علائم تجاری، صورتجلسه موسسه و … شده است. این صفحه پرسش و پاسخ ثمره بیش از 10 سال سابقه کاربردی دانش تخصص متخصصین ثبت صدرا در حوزه ثبت شرکت ، ثبت برند ، نام و علائم تجاری، … است.
ظرافت ها و پیچیدگی های موارد ثبتی برکسی پوشیده نیست و اطلاع از آنها می بایست یا از طریق کسب تحصیلات عالیه دانشگاهی و یا صرف هزینه های طاقت فرسا از طریق فرآیندهای علمی که مسلم از دست دادن زمان و مشقت بسیار همراه می باشد به دست می آید.
لذا بر خود فرض و لازم دانستم کتاب حاضر را به عنوان چراغ راهی کاربردی و موثر برای شما سروران گرانقدر تهیه و تقدیم به تمام هموطنان عزیز نماییم.
این سوالات به طور مرتب و هر روز بروز رسانی می شود .
آخرین زمان بروز رسانی : 1400/12/04
لیست پرسش و پاسخ ثبت
شرکت یک انجمن یا بنگاه تجاری است که یک شخص حقیقی و حقوقی یا ترکیبی از هر دو آنهاست که افراد می توانند توانایی های خود را اعم از سرمایه و تخصص و ارتباطات در کنار هم قرار دهند.
طبق ماده 202 قانون تجارت شرکت های تجاری هفت نوع است:
- شرکت سهامی ( خاص و عام )
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت تضامنی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت نسبی
- شرکت تعاونی تولید و مصرف
اعتباری که شخصیت حقوقی در قانون تجارت دارد و حمایت هایی که از اشخاص حقوقی در قانون تجارت می شود و هر بنگاهی را به سمت ثبت شرکت سوق می دهد.
در میزان مسئولیت شرکا و سهامداران، تعداد شرکا و سهامداران، در میزان سرمایه شرکت، نحوه تقسیم بندی سهام(نوع توافق سهام) ، (ماده 1 لایحه اصلاحی قانون تجارت، ماده 4 لایحه اصلاحی قانون تجارت، ماده 94 قانون تجارت)
کلیه افراد می توانند اقدام به ثبت شرکت نمایند اما با توجه به نوع شرکت، میزان شرکا و اعضای هیئت مدیره متفاوت می باشد.
خیر با توجه به ق.ت و ابلاغیه ای که از سال 95 به اداره ثبت اعلام گردید مدیرانی که بدهی مالیاتی دارند از ثبت شرکت تا رفع کامل یا تعیین تکلیف بدهی منع می شوند و صرفا این افراد به عنوان سهامدار یا شریک اقدام به ثبت شرکت می نمایند
به عنوان شریک یا سهامدار امکان ثبت شرکت را دارند ولی امکان حضور در هیئت مدیره را ندارند.(ماده 111 و 126 ق. ت)
فقط به عنوان شریک یا سهامدار دارنده چهار درصد سرمایه امکان ثبت دارند ولی امکان حضور در هیئت مدیره را به دلیل جلوگیری از تبانی جهت امور معاملاتی و مناقصاتی ندارند.
خیر به دلیل جلوگیری از تبانی جهت امور معاملاتی و مناقصاتی نمیتوانند عضو هیئت مدیره باشند.
فقط به عنوان شریک یا سهامدار امکان ثبت شرکت را دارند و ولی قانونی ایشان ولایتاً از طرفشان امضا می نماید.
در ابتدا شما به عنوان متقاضی با درخواست در قالب ثبت شرکت تضامنی بازرگانی یا شخصی، با نام پیشنهادی در بانک مرکزی تقاضا می دهید سپس یک چهارم سرمایه شرکت را بلوکه و استعلامات مبنی بر عدم سوء پیشینه و الباقی استعلامات جهت اخذ موافقت اصولی و تایید اماکن صورت می گیرد و در نهایت مجوز ثبت صرافی صادر و کلیه اسناد و اساسنامه ها ممهور به مهر بانک مرکزی به اداره ثبت شرکت ها پست و شماره ثبت صادر می گردد.
حتما باید شرکت در قالب تضامنی به ثبت برسد.
پس از صدور موافقت اصولی از بانک مرکزی کلیه مدارک باید در اداره ثبت شرکت ها صادر شود که قبل از آن باید تایید اماکن شود.
مجوز شرکت های سرمایه گذاری زیر نظر مستقیم سازمان بورس و اوراق بهادار صادر می شود.
صرفا اگر در نام شرکت کلمه سرمایه گذاری خالی باشد نیاز به اخذ مجوز دارد ولی کلیه سرمایه گذاری های بازرگانی- عمرانی نیاز به اخذ مجوز ندارد.
معمولا در قالب موسسات غیر تجاری به ثبت می رسند و خدمات ارائه می دهند.
زیر نظر مستقیم سازمان بهزیستی و وزارت کشور و اداره کل سازمان های مردم نهاد
مجوز از بهزیستی صادر می شود.
نهادهای مالی از جمله کارگزاران، معامله گران، بازارگردانان، مشاوران سرمایه گذاری، هلدینگ ها، سبد گردانی، موسسه رتبه بندی ، صندوق سرمایه گذاری شرکت های سرمایه گذاری بورسی، شرکت پردازش اطلاعات مالی ،شرکت های تامین سرمایه و صندوق بازنشستگی در قالب موضوع فعالیت هایی از قبیل از قبیل سرمایه گذاری در سهام و سهم الشرکه، واحدهای سرمایه گذاری سایر اوراق بهادار، واسطه گری در خرید و فروش و مشاور و ارزیابی و تصفیه و پایاپای معامله اوارق بهادار، تحلیل اطلاعات و دریافت دستورهای خرید و فروش، فرام آوردن تسهیلات لازم برای معاملات با تعهد پذیره نویسی و فروش سپرده گذاری و توثیق،تنظیم روابط بین اشخاصی که در بازار اوراق بهادار فعالیت دارند، صدور گواهینامه های حرفه ای مرتبط و خرید و فروش سهام و سهم الشرکه و اوراق بهادار، صندوق سرمایه گذاری با استفاده از طرح های پس انداز و سرمایه گذاری و مزایای تکمیلی برای بازنشستگان سرمایه گذاری در اوراق بهادار واسطه در معاملات بورسی و اوراق بهادار، فعالیت های کارگزاری- مشاوره- سبد گردانی- پذیره نویسی- تعهد پذیره نویسی امور مربوط به ثبت نگهداری انتقال مالکیت اوراق بهادار و تسویه وجوه ارائه خدمات الکترونیکی معاملات اوراق بهادار، تعاونی سهامی عام
مجوز صندوق امانات توسط بانک مرکزی صادر می شود.
حتما نیاز به دریافت مجوز از سازمان بهزیستی کشور می باشد .
موسسات خیریه ممکن است به اخذ مجوز از هر یک از سه مرجع نیروی انتظامی(ناجا)، وزارت کشور ، سازمان مردم نهاد یا اقدام نمایند.
شرکتی که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و سرمایه به سهم الشرکه تقسیم می شود و هریک از شرکا تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت هستند(ماده 94 ق. ت)
حداقل تعداد نفرات برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود 2 نفر می باشد . برای توضیحات بیشتر به مطلب ” ثبت شرکت با مسئولیت محدود ” مراجعه کنید .
خیر، مگر اینکه در اساس نامه پیش بینی شده باشد.
طبق ماده 104 قانون تجارت ، بله . امکانش وجود دارد .
تایید نام، تنظیم اوراق ثبتی ، امضای اوراق، صدور آگهی از اداره ثبت شرکت ها استان مربوطه،چاپ در روزنامه رسمی، چاپ در روزنامه کثیر الانتشار
ارسال دیدگاه