اظهارنامه مالیاتی چیست ؟ قبل از اینکه به موضوع نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی بپردازیم باید یک تعریف کلی از کلمه اظهارنامه مالیاتی داشته باشیم . طبق تعریفی که از ویکی پدیا وجود دارد ، ” کارنامه مالی یک سال کاری شرکت یا شخص که جهت محاسبه مالیات به سازمان امور مالیاتی ارائه میگردد را اظهارنامه مالیاتی مینامند ” .
اظهارنامه مالیاتی شرکتها
شرکت های دارای کد اقتصادی و پرونده مالیاتی هر سال در ماه تیر می بایست اظهارنامه مالیاتی که شامل کل درآمد شرکت همراه با هزینه ها می باشد را از طریق سامانه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی ثبت نمایند . در صورت عدم ثبت اظهارنامه مالیاتی در مهلت مقرر مشمول جرایم مالیاتی براساس دستور العملهای تعیین شده می شود .
مهلت ثبت اظهارنامه مالیاتی
کلیه اشخاص حقوقی ( شرکت ها ) از تاریخ ۹۷/۴/۱ الی ۹۷/۴/۳۱ مهلت دارند تا اظهارنامه الکترونیکی عملکرد سال مالی ۹۶ خود را در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت و کد رهگیری دریافت نمایند . عدم ثبت اظهارنامه توسط اشخاص حقیقی مشمول جرایم مالیاتی براساس قوانین مالیاتی سال ۹۶ می باشد .
اظهارنامه عدم فعالیت چیست ؟
شرکت ها پس از اخذ کد اقتصادی تا ۲ سال مالی طبق قانون می توانند عدم فعالیت اعلام نمایند و اظهارنامه مالیاتی خود را بدون عملکرد ( صفر ) ثبت نمایند . اما پس از ۲ سال در صورت عدم فعالیت مجدد الزاما باید شرکت منحل اعلام شود .
مالیات عملگر چیست
شرکت ها براساس میزان فروش در یک دوره مالی که کلیه هزینه ها ، از جمله حقوق پرسنل ، هزینه های جاری ، هزینه های ساخت کالا یا ارائه خدمات و غیره که به صورت فاکتور رسمی در دفاتر مالی ثبت گردیده است به عنوان هزینه های جاری شرکت از مبلغ فروش کسر و الباقی به عنوان سود خالص شناسایی و معیارمحاسبه مالیات می گردد .
معافیت های مالیاتی
شرکت هایی که در مناطق آزاد تجاری ثبت گردیده اند از کلیه مالیاتهای مشمول معاف می باشند . همچنین فعالیت های فرهنگی ، هنری ، ورزشی و امور خیریه و عام المنفعه از پرداخت مالیات معاف هستند حتی اگر در سرزمین اصلی فعالیت نمایند .
جرائم مالیاتی
شرکت ها به چند شکل مشمول جریمه مالیاتی می شوند که عمده ترین آنها عبارت است از :
- جریمه عدم تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی در موئد مقرر .
- جریمه عدم تسلیم اظهارنامه در موئد تعیین شده .
- جریمه نداشتن دفاتر پلمپ ( دفاتر مالی قانونی ) که منجر به صدور برگه تشخیص براساس مالیات علی الارس می شود .
هر کدام از این موارد با ضریبی معین در مالیات اصلی به عنوان جریمه محاسبه می گردد که برخی از آنها غیر قابل بخشش می باشد .
چگونگی تحریریه دفاتر مالیاتی و اسناد هزینه
دفاتر قانونی که شامل یک جفت دفتر روزنامه و کل می باشد پایان هر سال مالی برای سال بعد توسط اداره ثبت شرکتها پلمپ و به آدرس دفتر مرکزی شرکت ارسال می گردد . این دفاتر جهت ثبت و ضبط اسناد فروش و هزینه های شرکت می باشد که در پایان سال مالی همراه با صورت های مالی تحویل ممیز می گردد که صحت آنها مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه به مؤدی مالیاتی اعلام می شود . مدیران توجه داشته باشند که اسناد و هزینه ها حتما باید به صورت صورتحساب رسمی باشد تا دفاتر مالیاتی مورد تایید ممیز قرار گیرد .
طبق قانون وضع شده ، مؤدیان مالیات بر ارزش افزوده میبایست طبق مقررات سازمان امور مالیاتی کشور اقدام به تسلیم مدارک و اظهارنامه ی تعیین شده در باب مالیات بر ارزش افزوده نمایند.
مالیات بر ارزش افزوده چیست
مالیات بر ارزش افزوده از صورتحساب فروش فصلی شرکتها دریافت می شود مبلغ آن بر اساس آخرین تغییرات قوانین مالیاتی ۹ درصد از مبلغ فروش کالا یا خدمات در صورتحساب محاسبه می گردد . این مالیات از مصرف کننده اخذ می گردد و توسط شرکت تولید کننده کالا یا خدمات به اداره مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می گردد . این مالیات در چهار فصل طی اظهارنامه ارزش افزوده ( لیست فروش فصلی ) به دارایی تسلیم می گردد .
مودیان مالیاتی و مدیران محترم
مودیان مالیاتی و مدیران محترم با توجه به نزدیک شدن به تیرماه و فرصت اندک باقی مانده جهت تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی که پیش نیاز تسلیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی سال ۹۶ می باشد به استحضار می رسانیم چنانچه تاکنون موفق به انجام امور مربوط به پرونده مالیاتی و کد اقتصادی خود نشده اید و یا در انجام امور مذکور دچار مشکل یا نقص شده اید و با در نظر گرفتن زمان کم باقی مانده حتما جهت رفع نقص یا انجام پروژه تشکیل پرونده مالیاتی با کارشناسان ثبت صدرا ، از بروز این مشکلات به عمل آوریم .
موسسه سفیران گستر صدرا ، با تجربه بالا در زمینه اظهارنامه مالیاتی و کلیه خدمات مالیاتی شما مؤدی گرامی را در اسرع وقت با بهترین کیفیت به انجام می رساند . لازم به ذکر است با توجه به مهلت باقی مانده هر چه سریعتر می بایست اقدامات لازم را در جهت انجام کارهای اداری و تکمیل مدارک به انجام برسانید ، زیرا زمان تسلیم اظهارنامه اشخاص حقوقی از تاریخ ۱۳۹۷/۴/۱ الی ۱۳۹۷/۴/۳۱ می باشد که در صورت عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی مشمول جریمه و محاسبه مالیاتی علی الارس خواهد شد . پس هر چه سریع تر با ما تماس بگیرید .
سوال از شما پاسخ از ما